Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


home

Verschillen

Dit geeft de verschillen weer tussen de geselecteerde revisie en de huidige revisie van de pagina.

Link naar deze vergelijking

Beide kanten vorige revisie Vorige revisie
Volgende revisie
Vorige revisie
home [13-06-2020 10:05]
wim
home [04-12-2020 10:21] (huidige)
wim
Regel 5: Regel 5:
 In verband met de SARS-CoV-2 pandemie zijn er geen wandelingen.\\ In verband met de SARS-CoV-2 pandemie zijn er geen wandelingen.\\
 === Anderhalve meter === === Anderhalve meter ===
-Het zou leuk zijn om weer te gaan wandelen. Echter of het zo gezellig is om te gaan wandelen en 1,5+ meter afstand te houden en geen horeca bezoeken, is een vraag. Daarbij, 1,5 meter is eigenlijk te weinig. Deze afstand is aangehouden door de overheid omdat anders niets meer werkt. Daarbij speelt de wind ook nog een rol. Dus we zouden zonder te praten moeten gaan wandelen, ook niet gezellig. Al met al, ons lijkt van niet.\\+Het zou leuk zijn om weer te gaan wandelen. Echter of het zo gezellig is om te gaan wandelen en 1,5+ meter afstand te houden en geen horeca bezoeken, is een vraag. Daarbij, 1,5 meter is eigenlijk te weinig. Deze afstand is aangehouden door de overheid omdat anders niets meer werkt. Daarbij speelt de wind ook nog een rol. Dus we zouden zonder te praten moeten gaan wandelen, ook niet gezellig. Al met al, ons lijkt van niet.
 === Mogelijkheden === === Mogelijkheden ===
-Anderzijds, de wandelclubs zijn geen formele clubs dus zijn we niet aan de beperkende regels voor sportclubs en zo gebonden. Het enige wat dan nog van toepassing is zijn de algemene regels die voor individuen gelden zoals 1,5 meter afstand houden. Dus er zijn wel mogelijkheden te bedenken om weer te gaan wandelen.\\+Anderzijds, de wandelclubs zijn geen formele clubs dus zijn we niet aan de beperkende regels voor sportclubs en zo gebonden. Het enige wat dan nog van toepassing is zijn de algemene regels die voor individuen gelden zoals 1,5 meter afstand houden en de gezondheidscheck. Dus er zijn wel mogelijkheden te bedenken om weer te gaan wandelen.\\
 \\ \\
-Formeel: Buiten mogen mensen bij elkaar zijn als zij 1,5 meter afstand tot elkaar bewaren. Vanaf 3 personen kan worden gehandhaafd op de onderlinge afstand van 1,5 meter ((https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/nederlandse-maatregelen-tegen-het-coronavirus/openbaar-en-dagelijks-leven)).+Formeel: Buiten mogen mensen bij elkaar zijn als zij 1,5 meter afstand tot elkaar bewaren. Vanaf 3 personen kan worden gehandhaafd op de onderlinge afstand van 1,5 meter ((https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/nederlandse-maatregelen-tegen-het-coronavirus/openbaar-en-dagelijks-leven)) ((https://www.vrbzo.nl/wp-content/uploads/2020/08/Noodverordening-COVID-19-VRBZO_200810.pdf)).
 === Boetes === === Boetes ===
-Maar wel geldt, als er geen afstand wordt gehouden: "De boete voor meerderjarigen is vastgesteld op € 390, voor minderjarigen is de geldboete € 95. Voor organisatoren van samenkomsten of evenementen en voor bedrijven kan de boete oplopen tot € 4350"((https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/openbaar-en-dagelijks-leven/groepsvorming))En dat risico willen we niet lopen.\\+Maar wel geldt, als er geen afstand wordt gehouden
 +  * voor minderjarigen (12 - 17) een boete van € 95,00 
 +  * voor meerderjarigen (18+) een boete van € 95,00 
 +  * voor organisatoren van samenkomsten of evenementen en voor bedrijven een boete die kan oplopen tot € 4350"((https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/openbaar-en-dagelijks-leven/groepsvorming)) 
 +En dat risico willen we niet lopen. 
 +=== Strafbeschikking ==== 
 +De coronaboete voor organisatoren is geen boete, maar een strafbeschikking.\\ 
 +Een strafbeschikking hoger dan 100 euro levert een justitiële aantekening op in het Justitieel Documentatiesysteem. Dan dan heb je dus een strafblad.
 === Conclusie === === Conclusie ===
 Onder de huidige omstandigheden is het niet verantwoord om weer te gaan wandelen. Onder de huidige omstandigheden is het niet verantwoord om weer te gaan wandelen.
home.1592035516.txt.gz · Laatst gewijzigd: 13-06-2020 10:05 door wim

Paginahulpmiddelen